Eiland Neeltje Jans

mei 12

Ga lekker een dag uitwaaien op Neeltje Jans, een eiland halverwege de Oosterscheldekering. Het hele jaar door kun je in dit natuurgebied heerlijk wandelen. Vaar ook met een boot langs de stormvloedkering en speur naar zeehonden. 

Neeltje Jans is als werkeiland een onderdeel van de Oosterscheldekering. Het eiland verbindt Schouwen-Duiveland en Walcheren met elkaar. Op eiland Neeltje Jans zijn verschillende activiteiten. Wij hebben een aantal activiteiten voor jullie op een rijtje gezet.

Strand Neeltje Jans: Hetstrand ligt op het werkeiland Neeltje Jans. Vanaf het strand kijk je uit over de pijlers van de stormvloedkering. Aan de overkant zie je de stranden van Westerschouwen liggen. Een perfecte plek om te genieten van de golven, een drankje te pakken op het Strandpaviljoen of even te relaxen.

Op het strand kun je ook fantastisch wandelen langs de vloedlijn of door het zand. Er spoelen op het strand veel schelpen aan die je tijdens het wandelen kunt gaan verzamelen.

Kibbeling/mosselen eten: Een echte aanrader van STOERbuiten is een superleuk restaurantje/winkeltje midden op Neeltje Jans. Hier vind je de allerlekkerste kibbeling en mosselen. Om daarop te eten of om mee te nemen.

De viskwekerij is een echte Zeelands mosselkweekbedrijf. Het bedrijf kweekt mosselen uit Zeeland! De aloude vissersfamilie Schot bouwde een nieuw pand voor Neeltje Jans Mosselen. Er werd naast een mosselproductiehal een zeer ruim gesorteerde speciaalzaak in vis-, schaal- en schelpdieren met proeverij gesitueerd. De ideale plaats om Zeeland te proeven. Zeker de moeite waard om heen te gaan!

Adres Proef Zeeland:
Faelweg 1, Vrouwenpolder
Tel: 0111-653 451
https://www.proefzeeland.nl

Fiets over de Zeelandbrug: De Zeelandbrug is een langste brug van Nederland. De brug gaat over de Oosterschelde. De brug heeft een totale lengte van meer dan 5022 meter. Hij verbindt Noord-Beveland met Schouwen-Duiveland. De brug ligt tussen Zierikzee en Colijnsplaat. Een leuke fietsroute met prachtig uitzicht! Fiets alleen als niet te hard waait, als het hoger dan windkracht 3 is, is het een zware tocht.

Deltapark Neeltje Jans: Leer alles over de Deltawerken, ramp van 1953, zeedieren en leef je uit in het waterpark. Bij Deltapark Neeltje Jans zijn verschillende activiteiten voor alle leeftijden. Zeker de moeite waard om een dagje heen te gaan.

In het park is van alles mogelijk. Je kan een rondleiding krijgen over het bouwwerk van de Stormvloedkering, ga op zoek naar avontuur tijdens een rondvaart, bezoek de zeeleeuwenshow of neem een kijkje in het Bluereef Aquarium Zeeland en maak kennis met tropische haaien en vissen.

Adres Deltapark Neeltje Jans:
Faelweg 5, Vrouwenpolder
Tel: 0111-655 655
https://www.neeltjejans.nl

STOERbuiten lodge Ocean