Activiteiten in Zeeland

apr 24

Blijf je een vakantie lekker in ons eigen land? Geen zorgen, er zijn nog genoeg plekken in Zeeland die je een keer in je leven moet hebben gezien. Hieronder een paar tips op een rijtje voor plekken in Zeeland.

Neeltje Jans: Waai uit op het eiland Neeltje Jans. Vroeger was Neeltje Jans een werkeiland. Na de voltooiing van de Deltawerken is er op Neeltje Jans een attractiepark geopend. In het attractiepark wordt er door middel van een tentoonstelling een beeld gegeven over de bouw van de wereldberoemde Deltawerken. Naast het attractiepark is er nog veel meer te beleven op Neeltje Jans. Er wordt een zeehondenshow gegeven en verschillende activiteiten voor de kinderen. Geen zin in een drukke dag? Ga dan mee met een rondvaartboot over de Oosterschelde.

Zeilschip: Lijkt het jou leuk om een keer mee te zeilen op een historisch zeilschip? Vanaf Den Osse vertrekt er een zeilschip over de Grevelingen. Tijdens de rondvaart is het mogelijk om zeehonden, wilde paarden en verschillende soorten vogels te zien.

Barbecueën: Voor een goede barbecue heb je goed vlees nodig. Bij vleesboerderij Boot ben je daarvoor op het beste adres. Het rundvlees komt van de runderen op de boerderij, ze zijn opgegroeid en zijn gevoederd met natuurlijke producten. Vleesboerderij Boot, Kievitsweg 1, Kerkwerve www.vleesboerderijboot.nl

Goes: Bezoek de stadshaven van Goes. De haven bevindt zich in het midden van de stad. De kademuren van de stadshaven zijn een rijksmonument. De stad heeft verschillende bezienswaardigheden rondom de haven. Er staan veel historische huizen en een getijdewatermolen. De stad zit vol met leuke terrassen en winkels.

Watersnoodmuseum: Het Watersnoodmuseum is gevestigd in de enorme caissons die zijn gebruikt voor het sluiten van het laatste dijkgat bij Ouwerkerk na de watersnoodramp in ‘53. Het museum ligt in een bijzonder Krekengebied dat gevormd is door de ramp. http://www.watersnoodmuseum.nl Weg van de Buitenlandse Pers 5, Ouwerkerk

Brouwersdam:Op de Brouwersdam is alles mogelijk, strand, surfen, kiten, waterjump, blow karten en nog veel meer. Smalle stranden, brede stranden en strandtenten te over, onze favorieten zijn:

  • Het Noordzeestrand bij strandtent Perry’s, eerste strand op de dam, smal strand, overzichtelijk en leuk voor kinderen.
  • Het Noordzeestrand bij het Gorsje, het laatste strand op de dam, wederom smal strand veel schelpjes en het allerbelangrijkste, strandbedjes!
  • Daartussen in liggen strandtenten Zee, Natural High en de Brouw, super hippe tenten met surfshops, dus winkelen voor de dames.
  • Aan de Grevelingenzijde van de dam ligt de waterjump, een bommetje XL zeg maar! Dikke pret voor de kinderen. Hier ook veel mogelijkheden voor windsurflessen voor de kinderen.
  • Net aan einde van de dam bij Ouddorp vind je Werelds, een hippee strandtent aan de Grevelingen. Leuk voor een middagje chillen met een goed diner en veel ruimte voor de kinderen om te spelen.

Vlissingen: Een dagje uit met de kinderen? Bezoek het Arsenaal in Vlissingen. Maak kennis met echte haaien en Noordzeevissen in het Zeeaquarium. Bekijk op 65 meter hoogte de Westerschelde. Voor de kinderen is in het Arsenaal een groot piratenpark waar de kinderen echte piraten kunnen ontmoeten. Zeker de moeite waard om samen met de kinderen te doen. 

Tropical Zoo: Voor een dag met iets minder weer kun je met de kinderen de kleine tropical zoo induiken. Het is een klein stukje rijden, maar de route gaat over de langste brug van Zeeland, dat is al een feestje! Vergeet vooral de zwembroeken niet en een lekker boek voor jezelf, want de kinderen kunnen zich hier uren vermaken. www.tropicalzoo.nl. Langeweegje 10A, Kwadendamme

Westerschouwen: Maak een bezoek aan het dorp Westerschouwen. Het dorp is ontstaan als vissersdrop. Achter de duinen van Westerschouwen, ligt Boswachterij Westerschouwen. Het is het grootste bos van Zeeland. De mogelijkheid is er om te wandelen of te fietsen. Ook is er de mogelijkheid om samen met een gids op pad te gaan.

Krabben vangen & lekker eten: Op het strandje aan de Grevelingen kunnen de kinderen bij de rotsblokken eindeloos krabben vangen. Bij restaurant Jeanzz kun je heerlijk lunchen, borrelen en dineren, reserveer voor diner altijd even van tevoren, want ze zitten vaak vol! Adres Strandpaviljoen Jeanzz, Zeate 1A, Brouwershaven, 0111 695 089

Zierikzee: Dit stadje is een monumentenstad waar je heerlijk kunt eten en winkelen. Het is de ideale stad om cultuur te snuiver, er staan 568 monumenten in de stad.

Middelburg: Middelburg is de hoofdstad van Zeeland. Het is een monumentale stad met veel historische gebouwen. De stad heeft een rijke geschiedenis die je nog steeds in het huidige straatbeeld terugziet. De vele evenementen, winkels en horecagelegenheden, maken het een levendige stad. Waar ook de Zeeuwen zelf graag gaan winkelen of op een terras neerstrijken.

Kom samen met je gezin genieten in een STOERbuitenlodge in Zeeland. Onze glamping vakantiehuisjes staan vlakbij de Brouwersdam en het Noordzeestrand. Kijk op www.stoerbuiten.nl voor meer informatie.