Tips, wat te doen op vakantie in Zeeland tijdens de Corona

apr 23

7 tips voor jou op een rijtje:

Strandwandeling: Een wandeling via het strand van Renesse naar Westerschouwen. 15 km door het zand, langs de branding naar het zuiden van het eiland. Het beste moment van de dag voor deze wandeling is de ochtend, trek je wandelschoenen aan en gaan! Eenmaal in Westerschouwen aangekomen kun je heerlijk genieten van een lunch of ijsje bij de rotonde. Hierna kun je met de bus weer terug naar Renesse. Vergeet je mondkapje dan vooral niet mee te nemen. Toch liever een kortere strandwandeling? Neem een kijkje op www.route.nl/routes?q=renesse voor meer mogelijkheden.

Verse vis bij Proef Zeeland: Op het eiland Neeltje Jans vind je de viswinkel Proef Zeeland waar je heerlijke verse vis kunt eten. Van Noordzeevis tot schaal- en schelpdieren uit eigen kweek en visserij: deze speciaalzaak heeft het allemaal! Verser en Zeeuwser zal het niet worden. Neem snel een kijkje op https://proefzeeland.nl/.

Boswachterij Westerschouwen: In Boswachterij Westerschouwen ligt het grootste bos van Zeeland. In dit bos zijn diverse routes voor wandelaars, fietsers, mountainbikers en ruiters. Kies voor een van de routes en ga op avontuur. Hoeveel verschillende soorten vogels kun jij vinden?

Klimbos de Zeeuwse Helden: Klimbos de Zeeuwse Helden is een uitdagend klimbos in de bossen van Westerschouwen. Via zes verschillende parcoursen kun je de uitdaging met jezelf aangaan en steeds een stapje verder gaan. De parcoursen hebben een hoogte tot maximaal 10 meter. Ook voor de kleinere kinderen is er een uitdagend parcours. Kortom, genoeg plezier voor jong en oud! Durf jij het aan? https://www.klimboszeeuwsehelden.nl/

Spelletjes: Ook op een regenachtige dag wil je iets leuks te doen hebben tijdens je verblijf. Probeer eens een nieuw spelletje uit. Er zijn nog tientallen leuke spelletjes waar jij nog nooit van hebt gehoord, maar die wel de moeite waard zijn. Onze favorieten zijn Qwixx, Keer op Keer en Knister. Zorg dat je ze hebt voor vertrek, dan kunnen ze nog mee in je koffer.

Kanoën en/of suppen in Zeeland: Wil jij lekker een dagje het water op? Het is mogelijk om op het Grevelingenmeer te kanoën en/of suppen. Ga jij voor een relaxt kanotochtje over het meer of durf je de uitdaging aan en waag je een poging op een SUB-board? Eén ding is zeker: Trek die zwembroek en bikini maar vast aan!  https://www.aquavitesse.nl/boot-huren-zeeland/kano-of-sup-huren

Zierikzee: Zierikzee is een stadje in Zeeland met meer dan 500 monumenten verspreid over de hele stad. Bezoek historische gebouwen, stadspoorten, de dikke toren en nog veel meer! In het centrum en bij de haven bevinden zich genoeg leuke restaurantjes waar je lekkere snacks en drankjes af kunt halen.