5 tips: Uitwaaien op het strand met de kinderen!

okt 02

Het einde van het campingseizoen is inzicht, maar niet getreurd. Ook in de herfstvakantie is het nog genieten op het strand. Het mooie Zeeland biedt met haar hoge duinen en prachtige bosgebieden een geweldige vakantiebestemming en prachtige natuurwandelingen. Dus waar wacht je op?

De herfstvakantie komt er nog aan, dus je hebt nog kans op een stoere week in Zeeland. Er zijn veel leuke dingen die je in Zeeland kunt doen. Hierbij 5 tips voor spelen op ’t strand.

1. Tekenen

Wie kan er het best tekenen? Laat maar zien in het tekenspel. Het is handig om van tevoren een paar kaartjes te maken met tekenopdrachten, anders moet je die ter plekke gaan verzinnen. Dat is niet zo handig. De kinderen worden verdeeld in 2 teams. Om de beurt mag een kind een kaartje pakken en de tekenopdracht uitvoeren. Raad zijn/haar team het binnen 1 minuut dan hebben zij een punt. Het tekenen wordt natuurlijk in het zand uitgevoerd.

2. Knikkeren

Knikkeren blijft een leuk spel, ook al is het al erg oud. En wat is er nou gaver dan knikkeren op het strand. Het spel werkt als volgt: Graaf een kuiltje in het zand en trek een lijn vanaf het kuiltje naar het beginpunt ( een paar meter ). En laat het knikkeren beginnen! En ik denk dat we de regel nog wel kennen, toch? De knikker die als eerst in het kuiltje zit wint en je mag om de beurt schieten met de knikker.

3. Strandbingo

Maak een lijstje met spulletjes die eventueel op het strand of in de duinen zouden kunnen liggen en zoeken maar! Wie als eerst alle spulletjes heeft gevonden wint. BINGO!

4. Schelpenschilderij

Dit is eigenlijk een spel wat verdeeld is tussen een paar spelletjes. Het eerste spel is een race. Wie de meeste schelpen verzameld binnen 10 minuten heeft het eerste spel gewonnen. Dan moeten de kinderen de schelpen sorteren van groot naar klein, wie dit het snelst doet heeft gewonnen. Dit is het tweede spelletje. In het derde spel is iedereen een winnaar, want dan gaan de kinderen en misschien jullie als ouders zelf ook het schelpenschilderij maken. En iedereen weet toch dat er geen lelijke schelpenschilderijen zijn?

5. Zandkasteel

Wat vindt ieder kind leuk om te doen als ze op het strand zijn? Zandkastelen maken natuurlijk! Doe dit zo dicht mogelijk bij de zee zodat je ook grachten om het kasteel kan maken. Het is dan ook leuk om een paar bootjes mee te nemen zodat die in de gracht kunnen varen.

Kom genieten met je gezin in een STOERbuitenlodge in Zeeland. Onze glamping vakantiehuisjes staan vlakbij de Brouwerdam en het Noordzeestrand. Kijk op www.stoerbuiten.nlvoor meer informatie.